Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ "ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ"

Ναφθαλίνη: Κύριο μέσο προστασίας από το σκώρο που προκαλεί καρκίνο της ρινικής κοιλότητας στα ποντίκια και πιθανόν και στον άνθρωπο. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την 500ή διετή μελέτη σε τρωκτικά που διεξάγεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας των ΗΠΑ (NTP).

Το κείμενο αυτό έπρεπε να είχε αναρτηθεί το περασμένο Σάββατο. Πλην όμως, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, βρισκόμουν στην Ιταλία, από όπου και επέστρεψα μόλις σήμερα. Πληροφορήθηκα με αηδία, οργή και θλίψη για το νέο, καταστροφικό αυτή τη φορά, εμπρησμό και πάλι στη Συναγωγή των Χανίων, που έλαβε χώρα το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

Βρωμοκοπάει πλέον ο τόπος από μια οσμή ναφθαλίνης στην οποία όμως φαίνεται ότι έχουν εξαιρετική αντοχή τα θρασύδειλα φασιστοειδή τρωκτικά που κινούνται ανάμεσα φορώντας τις κουκούλες της Κατοχής. Ακόμα πιο ενοχλητική όμως είναι η ανοχή (συνενοχή) που εξακολουθούν να απολαμβάνουν από την ελληνική κοινωνία των «Χριστιανών και Υπερήφανων Ελλήνων» (sic)!

Τις μέρες που περιδιάβαινα στα ιταλικά βιβλιοπωλεία και διαπίστωνα με αρκετή ζήλια την πλούσια ιταλική βιβλιογραφία σε ζητήματα «που για μας είναι ακόμα απαγορευμένα», όπως για το ρόλο του Βατικανού στην αντίστοιχη Γερμανική Κατοχή στην Ιταλία, τον αντισημιτισμό της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και τον αντισημιτισμό της Ιταλικής Αριστεράς, στην Ελλάδα καιγόταν μια Συναγωγή.


Όταν ο Πάπας επισκεπτόταν την Κυριακή (17 Ιανουαρίου) τη Συναγωγή της Ρώμης και ο εβραϊκός κόσμος ζητούσε από τον Ποντίφικα να λογοδοτήσει επιτέλους το Βατικανό για την ύποπτη στάση του Πάπα Πίου του 12ου κατά τη διάρκεια της εκεί Γερμανικής Κατοχής, μια Συναγωγή στην Ελλάδα είχε ήδη καεί.

Και αναρωτιέται κανείς. Πόση ακόμα οδύνη και αηδία μπορεί να αντέξει αυτός ο τόπος; Δε μπορούμε να επιτρέψουμε στα φασιστοειδή τρωκτικά να νομίζουν ότι είναι οι αυτοδίκαιοι νομείς αυτού του τόπου. Νομείς αυτού του τόπου είναι όσοι σκέφτονται ελεύθερα και με μοναδική αξία την αξιοπρέπεια και τον αλληλοσεβασμό.

Πρέπει να δράσουμε τώρα, πριν να είναι (και πάλι) πολύ αργά.

                                                                                                                                Γιώργος Λιόλιος


Υ.Γ. 1. Η πρωτοβουλία του blog έτυχε θέρμης ανταπόκρισης από πολύ κόσμο. Καθημερινά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του blog αλλά και σε προσωπικό επίπεδο εκδηλώνεται η αγωνία ενός κόσμου που δε μπορεί να παραμένει αμέτοχος σε όσα συμβαίνουν, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του και για συλλογικές δράσεις.

Το αρχικό κείμενο θέσεων που είναι ανηρτημένο στο:
http://chaniaveria.blogspot.com/2010/01/blog-post.html είναι πάντα ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται να το υπογράψουν.
Ελπίζουμε ότι στις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες.

Υ.Γ. 2. Για λεπτομέρειες σχετικά με το νέο αποκρουστικό συμβάν του εμπρησμού της Συναγωγής των Χανίων, προτείνουμε να επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους:

1 σχόλιο: